Afskaffelse af Gensidig Forsørgelsespligt

Genstart Danmark kæmper for fjernelse af gensidig forsørgelsespligt – Lad os nu få fjernet denne forældede og dybt uretfærdig lov – én gang for alle!

Genstart Danmark mener, at Gensidig Forsørgelsespligt er en dybt forældet og ikke mindst uretfærdig lov, som bør afskaffes

Loven om Gensidige Forsørgelsespligt blev skabt i 1926, for at beskytte den hjemmegående hustru og børnene, mod at manden brugte hele sin løn uden for husstanden.

Kvinden skulle forsørges af manden, mens hun passede børn, hus og hjem

Dette er – i dag – et både forældet, gammeldags og nedværdigende syn på parforholdet, og der er vel næppe mange der indgår et parforhold, hvor modparten forventes af forsøge den anden, mere?

Men ikke mindst er loven – i dag – dybt uretfærdig!

  • Er det rimeligt at den ene part skal “tigge” den anden om økonomisk støtte til basale ting?
  • Skal økonomien bestemme om man skal flytte sammen med en partner?
  • Skal man “tvinges” til at lade sig skille og flytte fra hinanden, fordi økonomien ikke tillader at man forbliver sammen?

Men sådan er det i dag – Mange rammes af den Gensidige Forsørgelsespligt, hvis man ønsker at flytte sammen med en partner – du bliver straffet økonomisk!

Genstart Danmark vil kæmpe for afskaffelse af den Gensidige Forsørgelsespligt

Gensidig Forsørgelsespligt hører til i en svunden tid – er uværdig og skaber ulighed i et forhold

Genstart Danmark vil indføre Borgerløn – og med en fast borgerløn, er loven om Gensidig Forsørgelsespligt  overflødig – og kan fjernes helt – Læs mere om  Borgerløn HER

Borgerlønnen vil samtidig resultere i mere indtjening og forbrug; en samlever til en folke- eller førtidspensionist kan tage ekstra/overarbejde, uden at dette skal modregnes i den ydelse, modparten får.

Det er dybt uretfærdigt, at førtids- og folkepensionister bliver straffet økonomisk, fordi de har en livsledsager, der arbejder – og ligeledes uretfærdigt, at den som arbejder, skal straffes, fordi ens kære er førtids- eller folkepensionist!

Man skal ikke – som borger i Danmark – tvinges til enten at leve alene, eller ydmyges ved at være økonomisk afhængig af sin partner – Det er ikke fair!

En førtidspensionist (eller nogen som helst anden) – som kæmper med sin sygdom 24/7, skal ikke straffes yderligere, og være tvunget til at vælge kærligheden fra, for at kunne overleve

Genstart Danmark vil fjerne denne lov og give pensionisterne et værdigt liv

I 2019 var der (anslået) ca. 730.000 folke- og førtidspensionister, som levede under disse uretfærdige vilkår.

Lad os hjælpes ad med at få fjernet denne
forældede og uretfærdige lov!

Har du kommentarer til denne post, så skriv endelig herunder, så vi kan få en debat i gang om dette vigtige emne, eller meld dig til vores Facebook gruppe HER og hjælp os med at sprede budskabet

 

 

Mange hilsener fra 

Genstart Danmark

Genstart Danmark

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sammen kan vi opnå mere end vi kan hver for sig

Nyhedsbrev

Følg os

© 2020, Genstart Danmark - All Rights Reserved.